HOZZÁVALÓK (4 szem):
50 dkg Bélszín
(Itt sorolom fel mivel helyettesíthető: sertés szűzpecsenye, kacsamell, libamell, csirkemell, pulykamell)
1 dl főzőtejszín
5 fej gomba (csiperke vagy vargánya, laska)
5 db közepes csemegeuborka
1 evőkanál étolaj
ízlés szerint: só, bors
A drága bélszínt lehet helyettesíteni a fent fölsorolt húsokkal.
Vékony csíkokra vágott húst, (szárnyas esetén a bőre nélkül) forró serpenyőben nagy lángon kis olajjal hírtelen megpirítjuk. Mikor már szép aranybarnára sült, kb 5 perc alatt, hozzáadjuk a hasonló vékony csíkokra vágott gombát és lecsepegtetett szintén csíkokra vágott csemegeuborkát, 1perc pirítás után ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és felöntjük a tejszínnel. Egyett rottan, és kész.
Burgonya fánk, vagy krokett illik hozzá a legjobban. De tálalhatjuk rizzsel vagy sült burgonyával.