Hozzávalók 10 személyre:
2kg burgonya
70 dkg házi kolbász
10 db tojás
2nagy doboz tejföl
5dkg zsiradék
só, bors ízlés szerint.
A rakott krumpli elkészítése:
A burgonyát megfőzzük héjában, és még melegen lehúzzuk a héját, majd karikázzuk fel.
A tojást is megfőzzük, meghámozzuk, és karikára vágjuk.A kolbász héját lehúzzuk és felkarikázzuk.A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
Egy tűzálló tál alját megkenjük zsírral vagy vajjal, olajjal , beterítjük egy sor krumplival, enyhén megsózzuk, borsozzuk.
Ráhalmozunk egy sor tojást, majd egy sor kolbászt, és a tetejét megkenjük tejföllel.Újabb sor burgonya, tojás, kolbász és tejföl következik.A tetejére tesszük a maradék krumplit és megkenjük a maradék tejföllel.
Megszórhatjuk reszelt sajttal, és kb 35-40 percig sütjük, amíg a sajt megpirul.
A rakott krumpliról a sajtot el is hagyhatjuk, helyette tehetünk rá füstölt szalonnát, vagy bacont is.