AZ ÉTELKÉSZÍTÉS TITKAI PROFI SZAKÁCSTÓL

SÜSSÜNK, FŐZZÜNK OTTHON JÓT (eredeti ételek otthoni verzióban) KIPRÓBÁLNA EGY KÜLÖNLEGES ÉTELT, DE TÚL KOMPLIKÁLTNAK TŰNIK? Segítünk, hogy otthon elkészíthesse!

Hozzávalók:

  • 3 tojás + (4 tojás: buggyantott tojásnak a levesbe)
  • 4 ek. olaj
  • 4 csapott ek liszt
  • 1 vöröshagyma egészben
  • 1-2 sárgarépa felkarikázva (opcionális)
  • 1 babérlevél
  • őrölt kömény
  • 1 tk pirospaprika
  • ecet

Elkészítés:

1. Az olajat felmelegítjük egy nagyobb lábasban, majd rászórjuk a lisztet, elkeverjük és hagyjuk míg nem kezd buborékosodni. Szórjunk rá késhegynyi őrölt köményt, várjunk még pár pillanatot, majd vegyük le a tűztől a rántást és szórjuk rá a paprikát is; keverjük el.

2. Kevés hideg vízzel keverjük el csomómentesen a rántást. Eresszük fel kb. 1,5l vízzel az edényt és tegyük bele a megtisztított egész hagymát, a babérlevelet, a karikára vágott sárgarépát és sózzuk meg.

3. Forraljuk fel. Mikor felforrt vigyázzunk ki ne fusson (velem már többször megesett, mert nem figyeltem :-). Főzzük kb. 15-20 percig, míg a sárgarépa megpuhul.

4. Közben egy edényben verjük fel a három tojást, majd közepes lángnál, kevergetés közben csorgassuk lassan a levesbe.

5. Főzzünk bele buggyantott tojást is, ahány személyre szánjuk a levest: egyenként törjük fel a tojásokat egy pohárba, majd óvatosan, egyenként csúsztassuk őket a levesbe. Kevergetés nélkül főzzük tovább kb. 8-10 percig, míg megszilárdulnak.

6. Ízesítsük ízlés szerint ecettel.

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 11
Tegnapi: 5
Heti: 11
Havi: 156
Össz.: 18 592

Látogatottság növelés
Oldal: tojás leves
AZ ÉTELKÉSZÍTÉS TITKAI PROFI SZAKÁCSTÓL - © 2008 - 2024 - etel-keszites-otthon.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen honlap készítő az Ön számára is használható! A saját honlapok itt: Ingyen honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »