HOZZÁVALÓK (4 szem.)
0.50 kg csirkemáj
5 fej gomba (csiperke, aki teheti vargányát is tehet bele)
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
10 dkg szalonna
1 db paradicsom
1db tv paprika
ízlés szerint só, bors, fűszerpaprika
Az apró kockára vágott szalonnát serpenyőben lepirítjuk. Mikor engedett zsírt, és kellően piros , hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, paradicsomot, tv paprikát. ( ez eddig tulajdonképpen egy egyszerű lecsó).
Kicsit pirítjuk, majd hozzáadjuk a kicsit nagyobb kb 2cm kockákra vágott csirkemájat, gombát. 10 percig erős tűzön pirítjuk. elég addig mikor már nem véres a máj. Akkor öntsünk rá fél deci vizet (ínyencek húslevet, vagy akár vörösbort) és a zúzott fokhagymát, pirospaprikát. 1-2 perc alatt készre forraljuk.
Bármilyen burgonyakörettel tálalhatjuk.