AZ ÉTELKÉSZÍTÉS TITKAI PROFI SZAKÁCSTÓL

SÜSSÜNK, FŐZZÜNK OTTHON JÓT (eredeti ételek otthoni verzióban) KIPRÓBÁLNA EGY KÜLÖNLEGES ÉTELT, DE TÚL KOMPLIKÁLTNAK TŰNIK? Segítünk, hogy otthon elkészíthesse!

Hozzávalók  (4szem.)

0.50 kg borjúcomb (helyettesíthető sertés combbal, vagy karajjal. De elkészíthető, ahogy el is készítik szinte bármilyen szeletelhető húsból)

2 db tojás

20 dkg zsemlemorzsa

10 dkg liszt

0.50 l étolaj (zsír)

ízlés szerint só.

 

Úgy gondolom, hogy aki készít otthon ételt, az mindenki tud Bécsi szeletet, ahogy mi hívjuk: rántott szeletet sütni.

Itt azt írom le inkább, hogy mire kell odafigyelni, hogy az valóban jó legyen.

A hús szeleteket kiklopfoljuk, enyhén sózzuk.  Itt arra kel figyelni, hogy ne legyen túl vékonyra verve, mert akkor kiszárad a hús sütéskor.

A másik, hogy a hússzeleteket rostjaira merőlegesen vágjuk le, mert így rövidebbek a szeletekben a rostok. A rostjaira párhuzamosan szeletelt húsban hosszabbak a rostok, ezért rágós marad sütés után.

Lisztbe forgatjuk, a jól felvert tojásba és végül zsemlemorzsába. Nem szabad nagyon megnyomkodni, mert nem lesz szép hólyagos a rántott szeletünk. Forró olajban vagy zsírban sütjük mindkét oldalát aranybarnára.

 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 13
Tegnapi: 25
Heti: 44
Havi: 152
Össz.: 19 420

Látogatottság növelés
Oldal: Bécsi szelet (rántott hús)
AZ ÉTELKÉSZÍTÉS TITKAI PROFI SZAKÁCSTÓL - © 2008 - 2024 - etel-keszites-otthon.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen honlap készítő az Ön számára is használható! A saját honlapok itt: Ingyen honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »