Hozzávalók (4szem.)
0.50 kg borjúcomb (helyettesíthető sertés combbal, vagy karajjal. De elkészíthető, ahogy el is készítik szinte bármilyen szeletelhető húsból)
2 db tojás
20 dkg zsemlemorzsa
10 dkg liszt
0.50 l étolaj (zsír)
ízlés szerint só.
Úgy gondolom, hogy aki készít otthon ételt, az mindenki tud Bécsi szeletet, ahogy mi hívjuk: rántott szeletet sütni.
Itt azt írom le inkább, hogy mire kell odafigyelni, hogy az valóban jó legyen.
A hús szeleteket kiklopfoljuk, enyhén sózzuk. Itt arra kel figyelni, hogy ne legyen túl vékonyra verve, mert akkor kiszárad a hús sütéskor.
A másik, hogy a hússzeleteket rostjaira merőlegesen vágjuk le, mert így rövidebbek a szeletekben a rostok. A rostjaira párhuzamosan szeletelt húsban hosszabbak a rostok, ezért rágós marad sütés után.
Lisztbe forgatjuk, a jól felvert tojásba és végül zsemlemorzsába. Nem szabad nagyon megnyomkodni, mert nem lesz szép hólyagos a rántott szeletünk. Forró olajban vagy zsírban sütjük mindkét oldalát aranybarnára.