HOZZÁVALÓK (4szem.)
4 sz. sertésborda ( megkérjük a hentest, hogy így szelje le nekünk a csontos karajból. De lehet helyettesíteni szinte bármilyen hússal amit lehet szeletelni)
8 szel. sonka (minnél jobb minőségű, annál finomabb lesz a kész Magyaróvárink)
8 szel. óvári sajt (lehet helyettesíteni könnyen piruló sajttal
20 dkg gomba (csiperke, laska, vargánya)
1 fej vöröshagyma
1 cs. petrezselyemzöld
5dkg vaj (margarin vagy zsír is lehet)
Ízlés szerint só, őrölt bors
Kiklopfoljuk a bordaszeleteket ( a sertésbordákat a csontos karajból nyerjük úgy hogy a bordacsontokkal együtt szeleteljük le). Sózzuk , borsozzuk, vajon mindkét oldalát elősütjük.
Visszamaradt vajon a szeletelt gombát megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymával, sózzuk, borsozzuk. tűzről levéve megszórjuk finomra vágott petr. zölddel. kivajazott, vagy sütöpapírral kibélelt tepsibe helyezzük a bordaszeleteket. Ráhalmozzuk a pirított gombát, befedjük előbb a sonkával, majd a sajtszeletekkel. Forró sütőben szép pirosra sütjük.
Bármilyen burgonya-, rizs-, vagy zöldségköretekkel tálalhatjuk.