Hozzávalók (4 szem.)
0,5 kg spagetti vagy penne,fusilli
1 csomag tengergyümölcsei
1db kalifornia , vagy paradicsompaprika
1db sárgarépa
1db vöröshagyma
1 evőkanál olivaolaj vagy étolaj
1 evőkanál szójaszósz
1 kávéskanál étkezési keményítő
ízlés szerint só , gyömbér, bors, erős paprika, fokhagyma
Finomra vágott vöröshagymát aranysárgára pirítunk oliva-, vagy étolajon egy magasabb falú serpenyőben, ha van, akkor wokban.
Hozzáadjuk a tengergyümölcseit, Kalifornia- , vagy más színes paprikát metéltre vágva, a sárgarépát vékony karikákra vágva. Szójaszósszal és reszelt gyömbérrel, sóval, borssal, zúzott fokhagymával ízesítjük. Tehetünk bele kevés karikára vágott erős paprikát, vagy chilit.
3 percig pároljuk közzepes lángon. 1 deci hideg vízzel kikeverjük a keményítőt, lassan hozzáöntjük a raguhoz. 1-2 percig forraljuk vele.
A külön kifőzött tésztát beleforgatjuk. Forrón tálaljuk.